Lisens 2017-2018

Postet av Hof IL - Håndball den 28. Nov 2017Håndball-lisensen 2017-18

Hvem skal løse lisens?

Alle spillere og dommere som deltar i organisert håndballaktivitet skal løse lisens fra og med det kalenderåret de fyller 13 år. (Fra 01. januar 2018 er spillere født 2005 lisenspliktige.) Ledere som føres på kamprapporten i NHFs kamptilbud plikter også å løse lisens. Med NHFs kamptilbud menes Eliteserien, 1. og 2. divisjon (også kalt nivå 1-3), NM Senior, NM Junior, NM Beachhåndball, LERØYserien 18 og Bringserien 16. Det er ikke krav til lisens for ledere på kamprapporten i den regionale kvalifiseringen til Bringserien 16. 

Når forfaller lisensen til betaling?

Lisensen forfaller til betaling 1. september hvert år og har gyldighet frem til 31. august det påfølgende år. NB: Forfallsdato for lisensen 2017/18 er 1. september 2017. For spillere som fyller 13 år i 2018, betales det lisens som gjelder for perioden 1. januar til 31. august 2018. Denne har forfall 1. januar 2018.  

Hva innebærer lisensordningen?

Lisensordningen er mer enn bare en forsikringsordning. Forsikringen er en gode som følger med ordningen.  Lisensplikten er hjemlet i Lov for Norges Håndballforbund og reglement for lisens og deltagerberettigelse. Lisensordningen ble opprettet i NHF på Håndballtinget i 1989 og har gjennom årene bidratt til utvikling av håndballidretten i tillegg til å dekke forsikringspremie.

Vær oppmerksom på at en lisensforsikringen ikke bare er relatert til kamp. Den dekker også skader som oppstår på trening, og derfor er det viktig av den betales før 1. september.

Slik betaler du lisens

Lisensen er tilgjengelig i Min Idrett(*) for alle som betalte lisens forrige sesong. Personer med registrert e-postadresse får egen melding om lisensen via e-post. Skal du ikke spille håndball denne sesongen, kan du bare se bort fra lisenskravet. 

Lisensen betales med KID via nettbank eller via betalingsløsningen i Min Idrett.  Du finner ditt KID-nummer i Min Idrett. Kontonummer er: 7874 05 97301. NB: Din KID endres fra år til år, slik at du kan ikke benytte fjorårets KID når du skal betale årets lisens.

For de som ikke betalte lisens forrige sesong, må klubben eller klubbens region opprette et lisenskrav i Sportsadmin (SA). Alle klubbledere, som er registrert i våre systemer, har tilgang til å gjøre dette.


For mer info se her

Tekst og bilde hentet fra handball.no Velkommen til ny håndballsesong

Postet av Hof IL - Håndball den 17. Aug 2017

Vi håper dere alle har hatt en fin sommer og at dere er klare for håndball igjen. 

Oppdatert liste for håndballens treningstider finner du her

Vi ønsker alle velkommen til en ny sesong! 


Har du ikke spilt håndball tidligere eller har lyst til å begynne igjen? Møt opp på treningen til laget du ønsker å trene med eller kontakt lagets trener. Topp innsats av Hof Håndball J-12 i Bø cup

Postet av Hof IL - Håndball den 13. Jun 2017

Jenter 12 har vært på Bø-cup i helgen sammen med 29 andre J-12 lag. Etter mange gode innledende kamper og seier i 16-dels og 8-dels finalene, gikk de dessverre på et knepent 4-3 tap mot Driv i kvartfinalen. Jentene kjempet knallhardt, og det var små marginer som gjorde at de ikke gikk videre. Laget synes det var veldig gøy å møte lag fra andre håndballregioner som de ikke har spilt mot før. De spilte mot lag fra Østfold, Oslo, Akershus, Telemark og Agder. Det ble en flott helg med mye håndball, bading, diskotek og mye sosial aktivitet.

Hof Håndball gratulerer J-12 med topp innsats. Vi takker også trenere, oppmann og foreldre som stiller opp slik at spillerne får fine opplevelser og gode minner.

Takk for sommeravslutningen!

Postet av Hof IL - Håndball den 7. Jun 2017

Takk for en flott sommeravslutning i kveld!

Håper dere alle hadde en flott kveld med både spennende kamper, gode kaker og hyggelig sosialt samvær.
Vi håper at overraskelsen falt i smak hos alle spillerne.

Takk til alle for at dere stiller opp!


Bildekarusell fra kveldens avslutning finner du her: http://www.hof-il.no/gallery/album?uid=1101459068&...Kampoppsett Sommeravslutning Hof Håndball

Postet av Hof IL - Håndball den 1. Jun 2017

Vi gleder oss til sommeravslutningen!

Arrangementet starter 16:30. Lagene spiller kamper fra kl. 16:45 og vi håper alle foreldre, søsken og besteforeldre samles på tribunen med både heiarop og bjeller til alle kampene.

I kiosken selges det pølser, brus, kaffe og kaker.

Kampoppsett:

Spilletid: 1 x 15 min
Spilletid: 1 x 25 for J14 og G14/15

Lagene er satt opp med de nye årsklassene:

KlokkeslettLag 1Lag 2Dommer
16:45 - 17:00J/G 7J/G 7Sebastian
16:45 - 17:00G 9J 9Kasper
17:05 - 17:20J 9J 9Are
17:25 - 17:40G 9/10/11G 9/10/11Are og Kasper
17:40 - 17:55J 12G 9/10/11Sebastian og Kasper
18:00 - 18:25J 12J 14Maren og Signe Marie
18:25 - 18:50J 14/ G 14/15J 14 G 14/15Benedikte og Cathrine
Overraskelse rett etter siste kamp 😉

Velkommen!Besøk av Frode Hagen

Postet av Hof IL - Håndball den 24. Mai 2017


Frode Hagen kom til Hofhallen 18. mai for å møte forventningsfulle jenter og gutter på J-13 og G-14.

Kvelden startet med et kort foredrag om det å være ung, i 13-14 års alderen, og om hvor mye som foregår i hodene på unge gutter og jenter. I denne alderen er det ofte store forskjeller både psykisk og fysisk og man kan fort bli litt stressa og få følelsen av at man ikke presterer godt nok. Dette er det mange gamle og nye landslagsspiller som kjenner seg igjen i. Frode Hagen sier selv at han ikke var ikke særlig god, heller tvert imot, men at det å spille håndball og å få være sammen med lagkamerater, få være med på alt det sosiale rundt laget og i klubben var utrolig viktig og man må gi seg selv litt tid. Det er viktig å være tålmodig.

For Frode Hagen sin del begynte ballen først å rulle som 16 åring. Da ble han A-lags spiller og han gikk hele veien opp til landslaget hvor han var med i mange år.

Konklusjon er å ha det gøy sammen med gode venner og at det er viktig å bygge en god kultur i laget og være målbevisst.

Etter et kort foredrag hadde Frode Hagen en treningsøkt for spillerne der de fikk prøve en del øvelser de aldri hadde gjort før med både stor iver og en del latter.

Denne kvelden var til stor inspirasjon for våre spillere og for trenerteamet som vil bruke mye av dette i treningene videre.

Vi takker Frode Hagen for at han stilte opp og til Dirk som fikk dette til.

Sommeravslutning for Hof Håndball

Postet av Hof IL - Håndball den 8. Mai 2017


7. juni arrangerer Hof Håndball Sommeravslutning!

Arrangementet starter 16:30. Lagene spiller kamper fra kl. 16:45 og vi håper alle foreldre, søsken og besteforeldre samles på tribunen med både heiarop og bjeller til alle kampene.

Kiosken åpner kl. 17:00 med salg av pølser, brus, kaffe og kaker og kanskje også en is.

Velkommen!


Meld deg og din familie på via din trener/oppmann.

Info om kampoppsett kommer.


J-11 Maskoter for Larvik HK

Postet av Hof IL - Håndball den 30. Mar 2017

Hof`s jenter 11 var maskoter for Larvik HK onsdag 29. mars.

Jentene koste seg på Peppes Pizza før turen gikk til Boligmappa Arena i Larvik. Denne kvelden skulle jentene få lov til å være maskoter og de fikk derfor løpe inn på banen med hver sin Larvik spiller under presentasjonen av spillerne før kampen.

Jentene ble vitne til en historisk begivenhet da Larvik tapte sin første eliteseriekamp siden 18. april 2001 (første hjemmetap siden 14. mars 1999). Vipers hadde et vanvittig høyt tempo, og kontret Larvik i senk i første omgang. Etter kampen fikk Larvik utdelt gullmedaljene for sitt 19. seriegull (13. strake).

Maskotene var det i hvert fall ingenting å utsette på. De gjorde jobben og heiet seg hese.

Takk for en fin ettermiddag og kveld!

G-14 hadde besøk av Bent Dahl

Postet av Hof IL - Håndball den 28. Mar 2017

Mandag 27. mars fikk G-14 besøk av EHF Master coach og tidligere Skrim elite topphåndballtrener Bent Dahl. Han er i dag er trener for det italienske damelandslaget I håndball.


Første del var ett foredrag om det å bygge lag å være en god lagkamerat å støtte hverandre og viktigheten med å trene sammen. Han la også vekt på at trenerne bør kjøre varierte øvelser på trening. Den andre delen var på banen der Bent viste mange nyttige basis øvelser til stor glede for gutta.

Dette var virkelig en flott kveld for alle guttene og endel av foreldre til G-14. Dette ga god inspirasjon til videre satsing.


Takk til Dirk som kontaktet Bent og fikk i stand dette for G-14.

Hva er Fair Play i håndballen?

Postet av Hof IL - Håndball den 8. Mar 2017

verdier.jpg

Hva er Fair Play i håndballen?

Fair Play-programmet handler om respekt på tre områder

Respekt for dommeren – vi skal styrke respekten for dommeren og dommergjerningen og øke forståelsen for at dommerne har en viktig og krevende rolle i håndballen, på alle nivåer.


Respekt på banen – vi skal arbeide for at spillere, lagleder, trenere, arrangørstab og kampfunksjonærer viser gjensidig respekt for hverandre og for spillet. Respekt og fair play skal være en naturlig del av deres håndballhverdag.


Respekt i hallen – vi skal arbeide for at publikum og foresatte skal vise respekt for arenaen, arrangøren, håndballspillet og spillets aktører.

Den delen av Fair Play-programmet som kan relateres til selve spillersituasjonen katalogiseres under området ”Respekt på banen”. Det er først og fremst de verdier det er viktig å legge inn som en tung ingrediens i spillerutvikling og personlige egenskaper i en kampsituasjon.

Vi tar ikke sikte på å redusere imaget rundt ”kampsporten håndball”, eller innsats, tæl og tøffe tak. Vi er imidlertid veldig opptatt å ivareta entusiasme, begeistring og humør, uten at det skal være noe motsetningsforhold i det vi har nevnt her.

Enkelt sagt er Fair Play for spillerne ”Orden og Oppførsel”. Vi snakker om holdninger før kamp, i kamp og etter kamp. Det betyr fravær av elementer som hovering, ufinheter, stygge triks, farlig spill, eller usportsligheter under og etter kamp. Det betyr at resepektbegrepet er det siste som skal forsvinne med adrenalinet. Evnen til å beherske seg har ingenting med redusert innsats og gjøre. Det har med hvordan vi oppfatter og behandler våre motstandere.

Dette er fair play. Og får vi innprentet nevnte holdninger hos unge spillere, som senere skal bli både ledere, trenere og foreldre, så har vi muligheter til – på sikt – å få fjernet en del av de mest plagsomme ”utvekstene” både på banen og ikke minst på tribunen.

I Hof Håndball skal alle ha fokus på Fair Play! Dette skaper et godt og trygt miljø for alle våre spillere.Dommerkurs i Hofhallen

Postet av Hof IL - Håndball den 9. Feb 2017


Hofhallen var i ettermiddag og kveld fylt med både dommere og spillere fra Hof og HK-72 Sande. HK-72 og Hof arrangerte felles dommerkurs i Hofhallen. Det ble spilt mange kamper slik at dommerne skulle få trening og erfaring som barnehåndballdommere. Det var 16 på kurs, fem av disse fra Hof. Vi gratulerer alle dommerne som deltok som godkjente barnehåndballdommere. Vi ønsker dere alle lykke til!

Vi takker for innsatsen både fra spillere, dommere og dommerveiledere - og til alle som bidro.

Se VM Finalen på storskjerm i Kultursalen!

Postet av Hof IL - Håndball den 28. Jan 2017Søndag kl. 17:00 åpner vi Kultursalen igjen!

Vi håper alle som skal se Norges Herrelandslag spille FINALEN i VM kommer til Kultursalen søndag 27. januar.

Dørene åpner kl. 17:00

Gratis inngang.

Kiosken er åpen og vi kommer til å selge både litt mat, kaker og drikke.

Arrangementet er åpent for alle så ta med venner og familie.

Ta gjerne med en pute eller et teppe om barna har lyst til å sitte på gulvet.

Håper vi sees!Se Frankrike - Norge på storskjerm i Kultursalen søndag 15. januar

Postet av Hof IL - Håndball den 12. Jan 2017


Søndag kl. 17:00 åpner vi Kultursalen for alle som har lyst til å se Norges Herrelandslag spille mot Frankrike i Håndball VM.

Dørene åpner kl. 17:00

Gratis inngang.

Kiosken er åpen og vi kommer til å selge både litt mat, kaker og drikke.

Arrangementet er åpent for alle.

Ta gjerne med en pute eller et teppe om barna har lyst til å sitte på gulvet.

Vi sees!