Hva er Fair Play i håndballen?

Postet av Hof IL - Håndball den 8. Mar 2017

verdier.jpg

Hva er Fair Play i håndballen?

Fair Play-programmet handler om respekt på tre områder

Respekt for dommeren – vi skal styrke respekten for dommeren og dommergjerningen og øke forståelsen for at dommerne har en viktig og krevende rolle i håndballen, på alle nivåer.


Respekt på banen – vi skal arbeide for at spillere, lagleder, trenere, arrangørstab og kampfunksjonærer viser gjensidig respekt for hverandre og for spillet. Respekt og fair play skal være en naturlig del av deres håndballhverdag.


Respekt i hallen – vi skal arbeide for at publikum og foresatte skal vise respekt for arenaen, arrangøren, håndballspillet og spillets aktører.

Den delen av Fair Play-programmet som kan relateres til selve spillersituasjonen katalogiseres under området ”Respekt på banen”. Det er først og fremst de verdier det er viktig å legge inn som en tung ingrediens i spillerutvikling og personlige egenskaper i en kampsituasjon.

Vi tar ikke sikte på å redusere imaget rundt ”kampsporten håndball”, eller innsats, tæl og tøffe tak. Vi er imidlertid veldig opptatt å ivareta entusiasme, begeistring og humør, uten at det skal være noe motsetningsforhold i det vi har nevnt her.

Enkelt sagt er Fair Play for spillerne ”Orden og Oppførsel”. Vi snakker om holdninger før kamp, i kamp og etter kamp. Det betyr fravær av elementer som hovering, ufinheter, stygge triks, farlig spill, eller usportsligheter under og etter kamp. Det betyr at resepektbegrepet er det siste som skal forsvinne med adrenalinet. Evnen til å beherske seg har ingenting med redusert innsats og gjøre. Det har med hvordan vi oppfatter og behandler våre motstandere.

Dette er fair play. Og får vi innprentet nevnte holdninger hos unge spillere, som senere skal bli både ledere, trenere og foreldre, så har vi muligheter til – på sikt – å få fjernet en del av de mest plagsomme ”utvekstene” både på banen og ikke minst på tribunen.

I Hof Håndball skal alle ha fokus på Fair Play! Dette skaper et godt og trygt miljø for alle våre spillere.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.