Stopp mobbingen!

Postet av Hof IL - Håndball den 20. Des 2016

Du har helt sikkert sett og opplevd det selv. En, eller flere tilskuere som brøler fra tribunen:

- Eeey! Det må da være skritt!
- Er du dum eller?
- Ser du ingenting, er du blind dommer?

Vi kan dessverre garantere at du har hørt langt verre ting enn dette også. Noen ganger er opplevelsen så sterk at dommerne gråter! Har du tenkt på at dommeren som blir hetset faktisk kunne vært sønnen eller datteren din? Hvordan ville du reagert da?

Stopp mobbingen av dommerne!

Hvordan forventer du at lærerne eller medelever i skolen opptrer når noen plages der? Det er klare kjøreregler i samfunnet om å stå opp for de som utsettes for konstant plaging! Noen ganger lykkes vi, og andre ganger ikke... dessverre!

De gangene vi lykkes er ofte når andre medmennesker griper inn og snakker til de som hetser! Kanskje til og med tar dommerne i forsvar, og støtter og er til stede for vedkommende!

Våkn opp! Ta ansvar!

Vi har tatt en prat med Per Inge Bjerkseter i regionstyret. Han hadde et flammende innlegg på temakonferansen forrige helg, og kan oppsummeres slik.

- Vi opplever alle at vi ser personer som uttrykker seg på en negativ måte mot våre dommere, og da spesielt mot de yngre. Det kan være trenere, lagledere eller publikum. Er dette greit? Hva gjør jeg med det? Eller er dette noe som noen andre bør ta tak i? Jeg regner med at vi alle synes at det ikke er noe bra at ungdommer mobber andre ungdommer, blant annet gjennom nettmobbing.

- Den som mobber må skjerpe seg, og slutte med mobbingen. For meg er det like ille å se på de som ser mobbingen, men ikke gjør noe. Valget ikke å gjøre noe er også et valg av handlingsmåte. Vi viser da til mobberen at det er greit at man mobber. Den som ser mobbing har en plikt til å si ifra at mobbing ikke er greit.

- Vi må ha MOT til å BRY OSS. På denne måten viser vi at mobbing ikke er akseptert. Det er ikke noen andre som kan ta tak i saken, det er jeg som må vise hva som er greit, og hva som ikke er greit. Det kommer an på MEG.

Bruk hue!

Negativ oppførsel mot yngre dommere er også mobbing. Aksepterer du dette? Eller skal du gjøre noe med det? BRY DEG – TA ANSVAR – BRUK HUE. Ikke aksepter at det er andre som bestemmer hvordan vi oppfører hos mot yngre dommere.

Tekst og bilde hentet fra handball.no


I Hofhallen ønsker vi et positivt miljø som bidrar til å utvikle trygge spillere, trenere og dommere. For å få til dette må vi alle være vårt ansvar bevisst!

Hva kan du gjøre for at alle føler seg velkommen i hallen vår?
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.